FAQ

Hoe kan ik lid worden van POW?

Je kunt lid worden van POW door het invulformulier op onze site in vullen. Op dit moment kost een individueel lidmaatschap 5,- per maand. 

Wat kan ik doen als POW-lid?

Als lid van POW word je onderdeel van een community die van wintersport houdt en die tot doel heeft de klimaatverandering tegen te gaan. Leden kunnen ook vrijwilligerswerk doen, zoals het delen van POW-informatie op verschillende evenementen en het deelnemen aan campagnes op sociale media. 

Wie kan lid worden van POW?

POW staat open voor iedereen die van winter en wintersport houdt. Dus iedereen die daarin geïnteresseerd is kan lid worden. Organisaties en bedrijven kunnen ook ondersteunende leden van POW NL worden.

Wat is POW?

POW is een internationale klimaatbeweging voor wintersporters en wintersportliefhebbers. Het begon in 2007 in de Verenigde Staten, toen professionele snowboarder Jeremy Jones merkte hoe de omgeving in de bergen en skigebieden begon te veranderen. De Nederlandse tak van Protect Our Winters is opgericht in 2022.

Waarom heeft POW mensen die per vliegtuig de wereld rondreizen als ambassadeurs?

De weg naar een duurzamere levensstijl vereist grote veranderingen van iedereen, zowel de samenleving als individuen. Om de uitstoot voldoende terug te dringen, heeft iedereen nog veel werk te doen. Ambassadeurs van POW zijn vele soorten wintersporters, die elk op hun eigen manier op weg zijn naar een duurzame levensstijl. De boodschappers hebben een gemeenschappelijke zorg en een verlangen om iets te veranderen.

Wat heeft POW bereikt om de uitstoot te verminderen?

POW is uitgegroeid tot een grote klimaatbeweging onder de wintersportgemeenschap en buitensportliefhebbers over de hele wereld. POW heeft buitenmensen en bedrijven die actief zijn in het veld wakker geschud op het pad van een duurzamere levensstijl. POW heeft ook veel pleitbezorgingswerk verricht en milieu- en klimaatkwesties aan de orde gesteld bij de politieke besluitvorming.

In Europa heeft POW verschillende succesvolle campagnes gevoerd. Met zijn aanmoediging heeft POW ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld skigebieden zijn overgestapt op hernieuwbare energie en wintersporters steeds vaker vegetarisch gaan eten.

De belangrijkste missie van POW is het verspreiden van informatie over klimaatverandering en het aanzetten van individuen, gemeenschappen en bedrijven tot actie en veranderingen in de richting van een duurzame levensstijl. POW is altijd succesvol geweest wanneer ieder van ons een kleine verandering en actie maakt om klimaatverandering tegen te gaan.

In hoeveel landen is POW actief?

POW is momenteel actief in 16 landen: Naast Nederland in de VS, Canada, VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Finland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Finland, Oostenrijk en Italië.