Hot planet Cool athletes

Wat is er cooler voor kinderen dan ideeën over klimaatbescherming met hun sportidolen uit te wisselen?

HPCA zijn onze workshops over klimaatbescherming. Een professionele atleet van onze Athletes Alliance vertelt uit eigen ervaring over de effecten van klimaatverandering. Samen met een POW medewerker gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag met diverse opdrachten.

als klas Meedoen?

Voor meer informatie, details over de workshop of vragen stuur een mail via onderstaande link. Vermeld de naam van den school, de groep of klas en de contactgegevens van de docent.

HPCA heeft twee versies voor leerlingen in de leetijd van 11-14 jaar
• HPCA basisscholen groepen 7 en 8:
• HPCA middelbare scholene brugklas en 2e klas.

Beide zijn leuk, interactief, inspirerend en omvatten alles wat scholieren nodig hebben om onze toekomstige klimaatvoorvechters te worden.
Als je wil dat jouw schoolklas deelneemt aan het coolste onderwijsprogramma over klimaatverandering dat er is, vraag dan uw leraar om ons een e-mail te sturen naar hanna@protectourwinters.nl.

wat kost het?

De workshops bieden we gratis aan voor basisscholen en middelbare scholen. We vinden het belangrijk dat iedereen geinspireerd wordt en te weten komt wat je zelf kan doen.

Wanneer worden de HPCA workshops gegeven?

De workshops vinden plaats van oktober 2023 tot april 2024.

Waar vinden de workshops plaats?

Wij komen naar de scholen toe. We hebben een lokaal nodig met de mogelijkheid om digitaal te kunnen presenteren, maar that’s it.

Hoeveel leerlingen kunnen deelnemen?

Er kunnen max 30 leerlingen meedoen aan 1 workshop.

Wie geeft de workshop?

Een medewerker van POW NL  geeft samen met een professionele atleet de workshop.

Winterliefhebbers hebben de afgelopen jaren ervaren hoe onvoorspelbaar winters kunnen zijn. Zowel wintersportliefhebbers als de miljoenenbusiness rond winterse buitenactiviteiten hebben er last van. De effecten van klimaatverandering zijn tegenwoordig veelvuldig in het nieuws en kunnen we niet lkanger omheen. Als de CO2-uitstoot niet onder controle wordt gebracht, zullen de winters nog korter worden en zal sneeuw alleen maar verder naar het noorden te vinden zijn in hoger gelegen gebieden. 

De klimaatverandering kan echter nog steeds worden afgeremd en winters kunnen in ieder geval gedeeltelijk worden bespaard.