Over ons

Protect Our Winters (POW) Nederland moedigt liefhebbers van wintersport en buitenactiviteiten aan om beslissingen te nemen in hun dagelijks leven en om de samenleving in bredere zin te beïnvloeden.

Protect Our Winters Nederland maakt deel uit van de internationale POW-beweging, die wintersportliefhebbers en bedrijven die werkzaam zijn in de wintersport samenbrengt om op te treden tegen klimaatverandering.

POW is oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten door snowboarder Jeremy Jones in 2007. Tegenwoordig is POW actief in meer dan 15 landen over de hele wereld. Het internationale doel van POW is om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Om daar te komen, moeten we onder andere de voorkeur gaan geven aan hernieuwbare energie in plaats van fossiele, het vervoer elektrificeren en een goed prijsbeleid voeren voor koolstofemissies.

POW is in de winter van 2022 in Nederland gestart. De activiteiten van POW Nederland worden gecoördineerd door het bestuur van de stichting. Er zijn zowel professionele atleten als liefhebbers van wintersport die zich bezighouden met milieukwesties. Alle bestuursleden hebben verschillende achtergronden, maar ze zijn verenigd door de wens om te werken voor toekomstige besneeuwde winters.

ONZE MISSIE

De buitensport liefhebber inspireren bewust om te gaan met de invloed op klimaat en actief deze boodschap uit te dragen.

ONZE VISIE 

We moeten zuinig zijn met dat waar we zoveel van houden. Met kleine stappen en de juiste tools kunnen we een beweging op gang brengen. Niemand is perfect, laten we de motivatie gebruiken om het elke dag een beetje beter te doen. Als we de opwarming van de aarde weten te beperken tot 1,5°C, behouden we onze mooie planeet vandaag en voor toekomstige generaties.

Omdat we buiten willen bewaren!LET’S PROTECT OUR WINTERS!

Winterliefhebbers hebben de afgelopen jaren ervaren hoe onvoorspelbaar winters kunnen zijn. Zowel wintersportliefhebbers als de miljoenenbusiness rond winterse buitenactiviteiten hebben er last van. De effecten van klimaatverandering zijn tegenwoordig overal om ons heen te zien en te voelen. Als de klimaatopwarmende emissies niet onder controle worden gebracht, zullen de winters nog korter worden en zal sneeuw alleen maar verder naar het noorden en hoger worden gezocht.

De klimaatverandering kan echter nog steeds worden afgeremd en winters kunnen in ieder geval gedeeltelijk worden bespaard.

POW Internationaal

Bestuur & medewerkers

Neem contact op