DE POW Principes

De weg van POW om onze winters te redden, leidt naar een duurzame en emissiearme samenleving. We moedigen alle winterliefhebbers aan om dit pad te bewandelen!

Het gaat om grote en kleine veranderingen en acties die ieder van ons kan doen. Het belangrijkste is om acties te ondernemen die structurele verandering naar een klimaatvriendelijke samenleving bevorderen. Doe met ons mee op weg naar een beter klimaat.

Beleid beïnvloeden

Om de winters te redden, moet de hele samenleving worden veranderd. Gebruik je stemrecht en stem op kandidaten die om ons milieu geven. Moedig de beslissers aan als ze op de goede weg zijn en dring aan op strengere beslissingen als daar aanleiding toe is.

Laat je horen

Geen klimaatactivisme zonder activisten. Praat over de klimaatcrisis met je vrienden, familie en collega’s, maar ook op je sociale medianetwerken. De klimaatactie van een individu neemt toe naarmate het anderen inspireert om ook te handelen.

Doe kennis op

Informatie vergroot je inzicht en motiveert om te handelen! Wil je meer leren over klimaatverandering? POW wil gemakkelijk begrijpelijke informatie over klimaatverandering, de effecten ervan en concrete oplossingen delen. Lees over de klimaatcrisis en de oplossingen ervan ook online, in boeken en in betrouwbare media, en volg actieve sprekers over het onderwerp op sociale media – deel daarna wat je hebt geleerd met anderen!

Less is more

Leef klimaatvriendelijk, verminder je verbruik, koop niets overbodigs, huur of leen, gebruik dingen opnieuw en langer en recycle dingen die je niet meer nodig hebt.

Eet klimaatvriendelijk

Geef de voorkeur aan vegetarisch eten en vermijd dierlijke producten. Gebruik seizoensgroenten en minimaliseer voedselverspilling. Als je kunt, geef dan de voorkeur aan eerlijk en verantwoord geproduceerd voedsel, ook al is het duurder.

Reis slimmer

Gebruik voor dagelijkse verplaatsingen zoveel mogelijk het openbaar vervoer, carpoolen en fietsen. Probeer tijdens het rijden het verbruik van fossiele brandstoffen te minimaliseren. Liever lokaal reizen. Kies de trein in plaats van vliegen, en als je vliegt, blijf dan langer op de bestemming.

Lees verder: Reis duurzamer

Stem met je portemonnee

Geef de voorkeur aan bedrijven waarvan de producten en werkwijzen milieuvriendelijk zijn en voor wie de zorg voor het milieu een prioriteit is. Zorg ervoor dat uw spaargeld en beleggingen gericht zijn op klimaatvriendelijke beleggingen. Compenseer de uitstoot die u niet kunt vermijden en steun klimaatorganisaties die maatschappelijke verandering nastreven.

Lees verder: Stem met je portemonnee

Kom in actie

Protect Our Winters Nederland activeert wintersporters en bedrijven werkzaam in de wintersport om onze winters te redden door klimaatverandering tegen te gaan.